Novi Sad
17.01.2014.
15:47 > 15:45
Spens će ove godine uložiti dva miliona dinara u opremu koja treba da spreči prilaz golubovima i drugim pticama ovom objektu.
  • anastasija

    14.05.2014 08:49
    bodlje za kriminalce
    najveci problem našeg grada su golubovi, izbačeni psi, mačke. protiv njih se treba boriti, a kriminal neka cveta, otimanje lančića, tašni, novčanika, telefona... kako vam ne padne na pamet da postavite mreže i bodlje za kriminalce i lopove, a ne za nedužne ptice. treba potrošiti novac na veoma bitnu opremu za ubijanje i masakriranje ptica koje su simbol našeg grada!

  • @

    19.01.2014 08:36
    Kladionicar
    Oni su već postavljali onomad kada su golubovi se uplitali i umesto kazne, dobijaju posao.
  • Kladionicar

    18.01.2014 23:55
    Po koje pare...
    Smem da se kladim u velike pare, koje na zalost nemam, da ce te bodlje i mreze nabavljati i postavljati firma Pro-Industry. Pricaju iz Spensa da su vise puta pre izrade plana za investicije bili kod direktora da ga "ubede" kako je to najbitnije da se radi. Na kraju, rezultat govori da su bili "ubedljivi". Micin nije kao obican majonez, mesa se samo u dobro podmazano testo...
  • SlučajnoZnam

    18.01.2014 21:21
    DA
    NIGDE u svetu NE POSTOJE atestirane mreže i bodlje. Zna to i direktor izvođača radova kojeg su iz Internacionalnog udruženja alpinista ismejali zbog njegovih ideja.
  • rupert

    18.01.2014 21:13
    Golubije kake se smatraju napadom na sve korisnike Spensa.
  • cekmalo

    18.01.2014 13:58
    @mreze a golubije
    Ta kake mreze i jekseri procu golubova?
    Oni su tolko mutirali ko nasi politicari,
    neunistivi su.
    Bolje bi bilo derani moji da uvedete protiv gradne raketle,protiv golubinju odbranu.
    Ta sta oni mislidu da mogu da kake di se njima prohte?
    Ta rabota je privilegija nasih politicara i gazda.
    U pamet se golubovi dragi.
  • 18.01.2014 13:10
    Ekologija
    Golubovi se veoma brzo razmnožavaju, i to čine na račun drugih ptica (vrabaca, lastavica) vrlo su prlavi, prljaju okolinu i prenose ptičju kugu. Treba da ih je što manje u gradu, a da je više vrabaca, lastavica, senica, i grlica i drugih ptica. Mislim da naročito greše oni sugrađani koji ih hrane, jer nisu svesni da golubovi nanose štetu životnoj sredini. Volim da ih vidim u šumi i u polju, ali ne i u gradu.
  • LUKA

    18.01.2014 04:31
    kakvo rukovodstvo, takve ideje
    Kako ih nije sramota ?
    Problem su im golubovi, a ne avetinjski prazni lokali ?
    Golubovi su im jedini redovni posetioci, a sad bi i njih da oteraju "atestiranim mrežama i BODLJAMA"?!
    Da li to oni hoće nas da obaveste da SPENS nema više ni jedan od značajnijih problema u poslovanju, pa je rešeno da se sa 2 miliona dinara pozabave golubovima ?!
    Obaveštavaju nas kako će trošiti, ali ništa ne govore gde i kako su nešto uštedeli...
    BRUKA !!!
  • Bljak

    17.01.2014 21:32
    Pozdravljam. Kakve odurne životinje, jedinstvene po tom pitanju. Želim da jednog dana živim u svetu gde golubovi postoje samo na slikama i gradskim grbovima.
  • ZarJeBitno

    17.01.2014 18:54
    @Lucia
    Poštovana....
    Behaton oko Spensa je menjan u vreme kada je čitav plato oko Spensa, parkinzi i kompletno zemljište oko Spensa oduzeto ovom J.P. i predato gradu.
    Od tog dana, čišćenje platoa je pripalo radnicima Čistoće, parkinzi Parking servisu...itd.Grad naplaćuje lokalima zakupninu za postavljanje bašti...
    Prema tome, vaš apel uputite gradskoj upravi, pa neka menja behaton.Ionako im ponestaje ideja za prekopavanje grada.
  • Gorando

    17.01.2014 18:03
    ziveli golubovi
    Kako vas bre nije sramota,pa zaposlite ljude koji ce da ciste to i tako resite problem.A ne nabavka novcanica za neke mreze,bodlje-na pomolu novo pranje kesovine i novi silni ruckovi i automobili na racun gradjana.Smesni ste,pa Golub je na neki nacin simbol grada posto se nalazi na grbu i zastavi !!!
  • panonius

    17.01.2014 17:25
    humanisti
    Ekserima na golubove: em humano , em delotvorno!? A šta tako vredno štite , bitno je debelo platiti odbranu , pa ko preživi -nek živi.
    Inače , svaki dan gledam te bodlje na susednom balkonu. Ali zato kod kod mene sleću ranjene ptice i ostavljaju krvave tragove! I gledam ih kljakave ,šantave... Smaraju me silni humanisti. Ne pravdam golubove i galebove ali ... pored svih sra.nja nemojte se iživljavati nad njima.
  • Steva-NS

    17.01.2014 16:29
    Problem sa "pticama" na SPENS-u je mnogo kopleksniji!Njega uništavaju "ptičurine" koje dolaze na partijsko uhlebljenje",i izgleda,nema tih bolji i mreža,koji to mogu da spreče!Kako stvari stoje,moraće da izgrade još koji,mnogo veći!Počelo je sa "Zoohigijenom",pa .....!
  • lucia

    17.01.2014 16:16
    Ima novca
    pa se može! Bolje da popravite behaton oko SPENSa koji izglea kao da je od pre 100 godina, posebno sa južne strane! Bitno je da vam golubovi ne pokake kafanske goste, zar ne?
  • Cica

    17.01.2014 16:15
    Ozbiljno, ti im je najveci problem? Golubovi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna